Trip ke Bandung-Jakarta 2011 (Part 4)

Salam sore Ibu-Ibu..Bapak-Bapak….

KAMPUNG DAUN

Kampung Daun merupakan kawasan peranginan dan tempat makan. Memang cuaca di Kampung Daun agak sejuk lebih-lebih di waktu malam. Kali kedua aku ke situ. Tapi kali ini, kami nak cuba masakan di situ pulak. Perjalanan dari Hotel Aston Braga ke Kampung Daun makan masa 1 jam lebih kurang. Disebabkan hujan dan keadaan jalan yang jam…lama jugaklah nak sampai. Perut pun dah naik lapar.

Terdapat air terjun di Kampung Daun ini. Memang panaroma waktu malam sangat best! Dengan bunyian air terjun, sambi makan memang superb! Rindu Malaysia…tertiba…

Budak paling banyak order makanan…kekekekeke…Korang boleh pilih pondok-pondok makan yang ada di Kampung Daun tersebut. Memandangkan hujan renyai-renyai menyambut kedatangan kami, kami pilih di kawasan bawah je…  

Makanan di Kampung Daun jugak sangat superb terutama Gurame Bakar dan Nasi Goreng Kampung Daun. Mesti cuba! 

 
p/s : Kalau korang ke kota Bandung..jangan lupa singgah makan malam di Kampung Daun. Makanannya menjanjikan kesedapan yang sukar dilupakan. Memang perjalanannya agak jauh tapi berbaloi-baloi sambil menikmati panaroma dan cuaca yang cantik dan dingin.

6 thoughts on “Trip ke Bandung-Jakarta 2011 (Part 4)”

  1. Salam oullllssss

    pakej bronze (hotel,buffe breakfast and transport) at bandung…. murahhhhh sampai pengsannnnn

    butiran perjalanan

    Day 1
    > airport bandung
    >Pasar Baru membeli belah
    >lunch at kampium bistro
    >Toko Tiga (Branded Jeans)
    >depasion factory outlet kain potong
    >rumah kain dan telekung
    >Factory Outlet At Jalan Riau and dago
    >dinner at iga dan ayam bakar wong solo

    Day 2
    >Gunung Tangkuban Parahu
    >floating market
    >lunch at kopi luwak caffe
    >wisata naik kuda deranch
    >Strawberry and tea park
    >Membeli-belah di Rumah Mode & Cihampelas Jeans Centre & factory outlet
    >dinner at kedai makan balacan

    day 3
    >kawah putih crater or trans studio bandung (pilih salah satu jer)
    >lunch at rumah makan padang simpang raya
    >cibaduyut street area barangan kulit
    >paris van java shopping mall
    > Oleh-oleh Bandung (cake Lapis, Brownies, Kartika Sari and Amanda>
    >dinner at ikan bakar pa chimet

    Day4
    >check out hotel bandung
    >Airport transfer

    term and condition

    *total rate nye per person adalah
    395rm per person if 2 person
    330rm per person if 3 person
    285rm per person if 4 person
    250rm per person if 5 person
    235rm per person if 6 person

    *rate included transportation type kereta is toyota avanza or suzuki apv (petrol,parking,pemandu,kereta dan high way tiket)

    *1 room dimuat 2 person tak dijoin so selesa sangat, semasa 4day 3night included buffet breakfast. hotel kat bandung adalah vio hotel cihampelas bandung

    *rate is not included lunch and dinner

    *rate is not included entrance fee per kereta and entrance fee per person at tempat lawatan dengan itenerary

    *no hidends charge

    Whatsapp : +62 852 9446 6131 (Ahmad Alifa)

    email : ahmadalifabandungtour@gmail.com

    facebook & email: ahmadalifabandungtour@gmail.com

    LINE and Wechat and whatapps :

    +62 852 9446 6131 (Ahmad Alifa)

    Semoga inform yg saya berikan dapat memudahkan urusan untuk bercuti ke bandung.

    Terima kasih.
    Wassalam.wrwb.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge