Biskut Sedap (^_^)

Assalamualaikum…Salam Khamis…breakfast apa pagi ni? Nasi Lemak? Roti Canai? Nasi Goreng? Biskut Kering?

Citer pasal biskut ni..korang suker makan biskut tak? Ya1 Ampun…Firhan Qayyum memang antu biskut. Tapi biskut kegemaran dia..biskut lemak jek. Cecah ngan air Milo. Nyum..Nyum..Delicious!

Anak dara saya pulak..suka biskut berinti/berkrim..cam Oreo.

Saya pulak paling suka biskut yang memang dari zaman kecik-kecik lagi..kalau dulu 2-3 bulan sekali baru boleh makan biskut nie…maklumlah dulukan ‘asal susah’…kena tunggu abah pi kedai runcit beli barang dapur..baru boleh pow..tupun beli singgit jek…kongsi 3 beradik…huhuhuhu…bersyukur dengan kehidupan sekarang. Walaupun tidak mewah tapi alakadar yang membahagiakan.

2 biskut lemak berkrim kegemaran saya. Biskut Coklat & Biskut Waffle (main bedal jek nama biskut ni)..

Kalau cecah ngan air Milo….perghh!!!!terangkat….tapi tak boleh amal selalu…nanti penyakit 3 serangkai datang…

Alin Marlini : cer citer biskut kegemaran korang plak!

26 thoughts on “Biskut Sedap (^_^)”

  1. mmg biskut zaman kanak2 ni. dah jadi mak budak pun masih layan lagi biskut2 nih.

    kalau anak2 izan biskut feveret skrg nih chipsmore… biskut gula, biskut marie. makan camtu je.

  2. klu akak nak tahu biskut2 tu la ya beli untuk budak2 pra sekolah ya…..suka dorang makan….ya semua biskut ya baham…hehehhe….

    sama2 la ya,time kecik2 dulu memang susah gak kehidupan,tapi sekarang bila semua adik beradik dah besar,alhamdulillah murah rezeki….

  3. biskut yg kak eni suka yg no2 tu…mmg dulu dulu ayah kita beli yg timbang kati punya …alin ingat dak ada satu yg comel atas dia ada jambul gula yg kaler2 tu..stgh org panggil biskut asam jawa ka asam kumbang entah…he he…

  4. Assalamualaikum Alin

    saya suka biskut 'mayat'…kalau makan macam tu ajer…kerass..kena cicah dgn kopi panas…puhhhhh…he he

    Wassalam

  5. zareene time kecik2 pon suka makan biskut coklat cam alin tu… sedapnye kan… pastu biskut butang tu.. tau x camne? ala… biskut dia oval pstu kat atas dia ada icing keras yang kuning/ijau/pink tu…

  6. iols suker makan biskut
    peberet iols – biskut marrie yg original

    masa study dulu – sekilo biskut marrie tu – habis seminggu dua aje..

  7. “byk nostalgia masa kecik..biskut mayat pun ada….ada lagi ker zmn skrg ni …skrg ni byk timbul biskut2 baru di pasaran..”

  8. Suka sangat biskut yg bulat2 kecik pasti ada gula2 ising warna warni…huhu, dari dulu sampai sekarang mesti mamam tang gula jer…huhu

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge