Konsep Inggeris @ Vantage

Mak saya memang sukakan bunga-bungaan. Dalam mencari identiti menghias rumah kesayangannya..idea berkonsepkan Inggeris menjelma disaat-saat konsep itu sedang glamer.
Bermula dari tahun 2009 hingga kini, sedikit demi sedikit Mak saya mengumpul hiasan bertemakan Inggeris @ Vantage.
Ruang Tamu Pertama
Rumah Mak Abah saya ni rumah kampung jek..Rumah asal rumah atas bawah (atas papan/bawah pun papan..ahakss!)
Kemudian..dengan kepakaran Abah saya..sedikit demi sedikit buat rumah batu plak. Makan tahun jugak nak siap. Bila rumah buatan sendiri ni..boleh jadi besar + boleh ubah sana sini + boleh tambah sana sini. Macam rumah mak abah saya. Dari 1 ruang tamu..dah jadi 4 ruang tamu. Rakus sungguh mak aku nih..
Counsel Table tu asalnyer kaler coklat (jati) tapi dek sebab aura Inggeris..mak cat sendiri ngan kaler putih. Sama ngan kerusi tu. Asalnya kaler gold. Bosan nampak buruk..mak cat putih jugak.
 
Semua deco ni Mak buat sendiri. Mak saya kreatif orangnya. Dan pembersih orang jugak.
Almari kesayangan mak saya 🙂
 Kalau pi kenduri kahwin yang dapat door gift bertemakan Vantage…memang mak saya LIKE!
Penuh rumah mak…
 Gambar Raya 2009
 Gambar kahwin  Mak ngan Abah 33 tahun yang lepas..

Nanti saya buat entri untuk Ruang Tamu Ke 2, 3 & Ke 4 pulak ye…

53 thoughts on “Konsep Inggeris @ Vantage”

  1. wah…mak akak same mcm ibu sy…suke english style ni…dah mmg trend skrg ni kan style ni….

    dl ibu menggila perabot jati…tp dlm setahun lbh ni dia dah start menggila english style ni pulak….

    sy tak minat style english ni…serabut hehehe…

  2. wahh

    alin.. thanks sbb sudi tinggalkan jejak ke blog ayu..
    nak boh blog alin ke blog ayu..
    dalam member blogger

    lagipun daku terpikat dekat mak kamu..
    sangat kreatif lahhhhhhh..
    i like..
    sok tunggu entry selanjutnya..
    jeng2

  3. Abah : mak-mak katakan..hehehe

    Kak Normi : mekacih..anak dia je tak kreatif..

    Nens : kekekeke..citarasa mak kita sama

    Mommy Jue : mekacih

    MJ : pun minat English style ek..

    Panadol : akak pun tak berapa suker English style ni..

    Dela : ops..tak leh sepah2..nnt mak bising..hehehe

  4. Ayu : hahahahaha..terpikat sudah..sabar ek

    Kak Ziana : boleh je kak..anytime..

    Lydsunshine : heheheheh..giler glamer tuh!!

    Diana : heheehehe English Kampung..

    Alin : thanks

    Munna : mak Alin memang suka hias rumah. Anak dia jek tak ikut jejak

  5. salam kak, maaf dila menyibuk ..memang teruja tengok hiasan rumah kak tu. Kalau dila kawin esok2 nak panggil kak hias macam rumah kak tu la boleh ?

  6. “wahh cantiknya rumah mak alin…kalau rumah mak camtu tentu rumah anaknya pun cantik..mmmmm..akak lak konsep 'ikut dan' ajer,english buat ms ni langsung tk minat..thn2 akn dtg tak tau la kan..kot2 hati berubah…”

  7. ratu mmg salute kat mereka2 yg ade rumah berkonsepkan hiasan inggeris ni sbb hanya org yg sabar…kreatif dan pembersih je boleh ade hiasan camni…mmg cantik rumah mak alin..

  8. As salam….minat sgt dgn deco english…cntiknye…..sye bru je berjinak dgn deco..english jdi plihan…tpi x mampula nk.bli yg mahal2…sye diy je brg yg terpakai….jom sgah skli dkt blog sye rozamamat.blogspot.com…selamat berkenalan …

  9. Salam… Sangat cantik rumah ala hiasan inggeris.. Maff bertanya alin marlini.. Sekarang sy sedang membuat sedikit kajian untuk projek tahun akhir saya. Boleh bagi tahu sy mcm mana untuk menhubungi pemilik rumah tersebut… T.kasih atas jasa baik alin marlini.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge