Berangan Bukan Kena Bayar Duit Pun (^_^)

“Kehidupan lebih sempurna jika kita berasa bahagia”-Alin Marlini
Ada rumah? Tapi masih duduk rumah mak…
Sayalah orangnya itu. Bak kata Encik Suami, masih tidak puas tidur bawah ketiak mak! Memang betul pun..T__T
Rumah mak cantik. Rumah saya belum cantik.
Bila buat entri rumah mak, rasa jeles plak..ni jeles positif. Rasa macam nak cantik jugaklah rumah sendiri. Mak…pinjam uang boleh? 🙂
Semua orang sukakan rumah cantik kan? Bukan untuk ditunjuk-tunjuk tapi untuk kepuasan diri sendiri. Bak kata pepatah “Alah membeli..menang memakai”. Tapi saya belum menang apa-apa contest lagi..macamana nak membeli..tet!!!
Berangan itu sangat penting dalam hidup saya. Tak dapat tak kempunan pun. Angan Mat Jenin. Bilalah sofa saya ni nak sampai. Dah karam kot..hehehehe..kalau ruang tamu saya tu..biarlah ala-ala gini. Sempoi. Tapi nak tukar kaler sofa tu kaler kelabu kot. Kalau putih alamatnya kesekejapan jek jadi belacan.
Cuba berangan tidur di katil nan empuk ini bersama Encik Suami. Pehtu ada ekon. Tet! Sampai ke sudah tak bangun-bangun kot. Bestkan? Katil impian inilah salah satu sebab kami tidak tinggal sepenuhnya di rumah kami.
Ini aksesori tambahan buat dapur saya 🙂 Cantikkan bowl warna-warni tu..bila sorang budak kenit tu datang..habih dilambung macam bola..
Aah! lihat bilik air itu..Nyaman sekali. Bermandi-mandi dalam tab tu sambil berangan nak jadi orang kaya. Pepss! Tak payah pergi Sunway Lagoon. Boleh berenang-rengan bersama Balqis & Qayyum. Jimat.
Aduh! Alangkah tenangnya duduk di sofa empuk itu sambil baca novel kegemaran saya kan? Berangan jika ada ruang dalam bilik saya untuk shelves book.
Berangan lagik untuk buat ruangan picture wall di ruang tamu atas. Sweet kan? Kalau kamu mahu lihat wajah comotan saya..sila naik ke ruangan atas. Berangan okay (^_^)
Sekian sahaja angan-angan saya untuk hari ini ye. Berangan tak pe..bukan kena bayar pun 🙂

21 thoughts on “Berangan Bukan Kena Bayar Duit Pun (^_^)”

  1. Ya..berangan tak kena bayo..Hahahhaa..sue juga ada wat n3 pasal berangan ni mlm tadi…Duk boring sorg2, kompem berangan..N3 tu sue post tuk auto publist mlm ni ya..kikikiii…Berangan ni sgt best tau…Ngeeee

  2. kalau berangan pasal rumah ni mmg tak akan berkesudahan.ade je nanti nak buat pas satu..satu.ehehe.tp ratu mmg suke berangan sbb kdg2 kalau kita tak dpt miliki menda tu…tp bila berangan pun dah ble beri kepuasan pd diri sendiri.

  3. “alah kalau dok mandi manda berendam dlm tab tu tak yah berangan2 nak jadi kaya sbb tu mmg gaya bilik air org kaya tu…hehhe..akak pun selalu berangan gak..tp mmg sah angan akk ni tk kan jadi kenyataan…”

  4. kann…bukan nak kena bayaq pun…kann…he he..
    Alin mcmana nak masukkan iklan nuffnang utk header mcm yg alin buat tu…maksud kak eni letakkan iklan tu dibawah header gambar kita…dah try…tak boleh pun…
    klik2 utk nuffnang alin…tiga2 sekali…nak support kawan2…yukk…:)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge