Restoran Upin & Ipin

“Jadikan hari-hari semalam kamu sebagai satu kenangan. Jadikan hari-hari esokmu sebagai satu perjuangan yang masih belum diselesaikan” – Little Voice

Weekend kami di minggu lepas. Dari Sungai Buloh ke Kg Melayu Subang terus ke Shah Alam. Cari apa? Cari makanlah…hehehehe..

Tak terniat pun nak ke Shah Alam sebenarnya..Encik Suami sangat baik hati plak aritu..semua tempat sanggup singgah demi memenuhi kehendak isterinya.

Masuk jek dari simpang Tesco Shah Alam, belok kiri terus nampak Restoran Upin & Ipin. Suka sangatlah bebudak 2 orang tu. Tak dapat jumpa yang real..jumpa tempat makan pun jadilah.

Restoran Upin & Ipin terletak di Seksyen 7, Shah Alam. Berkonsepkan masakan kampung. Ada Nasi Ayam Upin & Ipin. Saya makan masakan kampung jek sebab terliur tengok gulai siput sedut. Dah lama tak makan. Balqis & Qayyum pun pelik tengok Mama makan siput sedut. Ngeh!Ngeh!

Pada saya agak sedap jugaklah masakan kat situ. Menepati selera saya. Harga pun berbaloi.

Habis makan kami possing2 kat corner opis Upin Ipin. Ada lukisan besar gambar Upin & Ipin.
Keluarga baru Upin & Ipin (^__^)
Nipun keluarga baru Upin & Ipin akan datang 🙂
Sekian sahaja pengembaraan kami bersama Upin & Ipin.

13 thoughts on “Restoran Upin & Ipin”

  1. salam kenal yer..
    tak dan nka bwk ke sini lagi even meru dgn shah alma punya lah dekat tiap kali blik rumah mak
    bukan ape..
    karang singgah sini
    setot dgn ara tak mo blik.
    huhuhu

  2. wah..best tu posing2 nagn poster besar upin ipin..kalu bawak Ian & irismesti diaorang suka posing2 nie..:-)

    tak sabar nak tunggu apam angry bird..

  3. glamer btol upin n ipin ni ek..masa kitaowg g Bali hr tuh,diowg pun dok bz kata psl Upin n Ipin ni…indon suka kot..hehe..anyway, best ke restoran tuh?mcm nak try jeh

  4. Lin, blkg umah akak jer..tapi akak pun tak g lagi..Mu tak try SOLO ke..restaurant ijau tu beratur org..depa kata sedapa sangat

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge