Angel In The Devil’s Suit

Assalamualaikum…sapa sini suka baca novel? Ada orang kata..siapa yang suka baca novel ni jiwang orangnya. Sebenarnya orang yang suka baca novel ni halus jiwanya. Macam saya…hehehehehe…
Tajuk : Angel In The Devil’s Suit
Harga : RM23.00
Penulis : Kaseh Esmiralda
Penerbit : Kaki Novel
Mukasurat : 640
Dew dan Jeremy adalah orang berlainan tetapi mempunyai wajah yang seiras, nama yang serupa dan suara yang seakan. Namun perwatakan dan keperibadian mereka terlalu berbeza sehinggakan Camie, gadis yang paling rapat dengan mereka menggelarkan mereka dengan gelaran The Angel dan The Devil.
 
Jeremy, insan amat dicintai oleh Camie dan mereka saling menyayangi. Namun, hubungan kasih mereka akhirnya terlerai apabila Jeremy yang selama ini mempunyai penyakit dan meninggal dunia akhirnya.
 
Dew pula seorang pelajar yang digelar The Taiko oleh semua pelajar dan guru-guru di sekolahnya. Berjumpa dengan Camie yang menjadi pelajar baru di sekolahnya dan mengisytiharkan Camie sebagai hambanya. Mereka bergaduh, membuli, bertekak dan apa sahaja bersama-sama. Camie hanya menurut dan rela menjadi hamba Dew kerana wajah, nama dan suaranya yang seiras dengan Jeremy, kekasihnya.
 
Namun penemuan diari mendiang Jeremy telah membongkarkan identiti sebenar Dew yang selama ini hanya diketahui oleh ayah Dew dan juga ayah Jeremy sendiri. Detik penemuan diari itu telah menyebabkan dirinya pening dan keliru.
 
Apakah rahsia itu? Bagaimanakah caranya Dew mencari kembali identiti dirinya yang telah dikelirukan oleh diari kepunyaan Jeremy itu? Berjayakah Camie membantu ‘tuan’nya menyelesaikan masalah itu?
Pi carik novel ni kat kedai buku cepat. Yang pasti ending Angel In The Devil’s Suit memang mengasyikkan dan best.
Bagi saya..Angel In The Devil’s Suit ini sangat sesuai buat pelajar kot tapi saya plak yang rasa seronok. Korang akan rasa macam baca novel Inggeris yang ditranslatekan Melayu. Best sangat. Dari jalan ceriter dan watak-watak dalam Angel In The Devil’s Suit ..mesti korang siap berangan jugak kot.Kih!Kih!
 
Tahniah buat penulis KASEH ESMIRALDA tak sabar nak tunggu next novel awak (~_~)
 

8 thoughts on “Angel In The Devil’s Suit”

  1. Kakak rasa cuti sekolah ini saja kakak dah berhabis ratusan hanya kerana membeli novel dan majalah buat anak-anak kakak. Novel ini rasanya kalau dia dapat pun mesti suka…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge