Busy Weekend

Salam Isnin.
 
Hari isnin biasalah mood M.A.L.A.S….
 
Camner weeked korang? Best ke tak best?
 
Weekend saya…sibuk ngan orang baru keluarga kami. Sibuk bantu mak uruskan orang berpantang. Sibuk layan tetamu yang datang bertandang. Kena makan ubat kuat nampaknya untuk tambah tenaga…opps!
 
Jadi adik bongsu memang seronokkan? Kakak-kakak tolong layankan. Zaman saya pantang dedulu..mana orang nak layan. Mak jelah yang layan. Adik-adik masih sekolah lagik masa tu…mana nak tolong sangat.
 
Bila adik-adik dalam pantang..kakaklah yang kena tolong. Tolong buatkan air Milo. Tolong sediakan lunch. Tolong bakar tungku. Tolong cebokkkan baby. Pendek kata…semua kakak-kakaklah yang tolong…..
 
Orang dalam pantang ni semua kena jaga. Tak boleh duduk berjuntai. Tak boleh kena kipas angin sangat. Tak boleh banyak minum air sangat. Kena duduk rapat-rapat. Kena pakai bengkung ketat-ketat. Semualah kena pantang. Untuk masa hadapan.
 
Orang yang tak dalam pantang ni..sedap jek membedal makanan orang dalam pantang. Orang dalam pantang..makan sampai tak mahu…hehehehehe..
 
Makanan penuh khasiat untuk orang berpantang tradisi keluarga saya:)
Ikan Haruan masak singgang + Ikan Bilis berblackpepper..
 
Untuk minggu pertama..kenalah makan Singgang Ikan Haruan ni untuk mempercepatkan penyembuhan luka. Makan sampai naik jemu…hehehehehe..tapi untuk kesihatan kena telan jugaklah…nanti mak bagi mukadimah. Ngeh! Ada orang suruh makan pati Ikan Haruan, tapi kalau saya tak boleh telan…
Orang paling gembira sebab dapat kawan. Selama ni asyik geng ngan bebudak paling happening tu jek. Kali ni dapat gegurl..memang suka sangat. Kakak Balqis sekarang jadi PA moksu dialah…dan yang tak boleh tahan tu..mintak reward telefon Samsung…kekekekekeke….
Orang yang paling tidak dapat terima hakikat pada mulanya. Hari pertama, komplen dari Qayyum…baby tak sama jantina ngan dia..tak best. Mata sepet cam Cina.
 
Hari kedua, sudah dapat terima hakikat. Sudah mahu cium. Sudah mahu peluk. Sudah mahu pangku.

20 thoughts on “Busy Weekend”

  1. congrats alin dapat anak menakan baru… gegurl lak tu… sure excited kan… almaklumlah.. the rest boys…. and nama baby pon sedap….
    p/s: encik-encik udang ittew sungguh menggiurkan… nak2 kalao dibuat sambal tumis…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge