Saya Sayang Mak Saya :)

Mak ngan saya memang banyak perbezaannya. Mak sangat rajin mengemas rumah tapi saya sangat pemalas. Mak sangat rajin mengecat rumah sebab ingin kepuasan diri sendiri tapi saya selalu buat sekerat jalan dan kesudahannya Encik Suami yang habiskan.

Mak pandai jahit baju. Saya juga! SiapΒ  amik kelas menjahit lagik. Tapi malas nak jahit baju sendiri dengan alasan penat.

Mak pandai berkawan dengan sesiapa saja. Mak pandai bercakap walau jumpa kat surau ke..tengah lepak-lepak ke..tapi saya? Saya pemalu. Sangat! Selagi orang tak bercakap ngan saya…saya akan diam jek sambil senyum-semyum.
Tapi saya ikut sikap mak yang rajin masak cuma Mak masak setiap hari tapi saya masak bila ada mood jek..hehehe..Memang kami sangat berbeza. Sebenarnya banyak lagi perbezaan kami. Pendek kata mak sangat rajin dan saya sangat pemalas…hehehehe..
Selamat Hari Lahir Mak. Terima kasih dengan kasih sayang mak pada orang selama 33 tahun ini. Orang sayang mak lebih dari segalanya. Maafkan orang sebab selalu guriskan hati mak…..love u mak……
Sayang mak……

19 thoughts on “Saya Sayang Mak Saya :)”

  1. selamat hari lahir makcik mak Alin…(^_^)…
    Alin…(mak Alin consider muda lagi tu…50an)…semoga mak dan anak sentiasa dirahmati Allah…

  2. uihhhh nakal nyee anak mak nie ! …
    ekekkeke

    sayangi mak sampai dia ke hujung nyawa , tiada galang gantinya ..
    sob sob sob ;))

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge