Jom Pasang Widget Waktu Solat Denaihati

Entri khas buat blogger yang guna WordPress tapi tak pandai-pandai macam saya ๐Ÿ™‚

Ilmu yang mahu dikongsikan bersama-sama teman blogger yang lain. Siapa yang takde blog boleh tanya saya. Saya akan membantu mana yang saya pandai.

Sebenarnya dah lama pasang niat nak letak ย Projek Waktu Solat Denaihatiย di blog saya ni cuma masa dan saya ni kan tak berapa reti sangat dalam WordPress ni. Puaslah skodeng sana..skodeng sini..tanya sana..tanya sini dan alhamdulillah jumpa juga jawapannya. Terror tak saya…hehehehe…Pada Bro Eizil,ย saya dah temui jawapannya…hehehehe…

Meh sini saya tunjuk cara-cara nak letakย Projek Waktu Solat Denaihati.

  1. Log in wordpress anda.
  2. Klik Dashboard- Appereance.
  3. Klik Plug in – Ad New – Dibahagian search tulis Waktu Solat.
  4. Aktivatekan.
  5. Klik Appereace – Widget.
  6. Drag widget Waktu Solat kebahagian mana-mana yang korang suka di bahagian sidebar.
  7. Lihat blog korang mesti ada kanย Projek Waktu Solat Denaihatiย ๐Ÿ™‚

Pergggggghhhh!!!!Alhamdulillah. Lega. Takdelah setiap kali nak solat (kadang-kadang minda ni terlupa walapun setiap hari solat) mesti google waktu solat. Sekarang ni bukak je blog sendiri dengan ipad mini saya yang dah berbaju itu.

12 thoughts on “Jom Pasang Widget Waktu Solat Denaihati”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge