Sengkuang Calit Old Time

Beberapa minggu yang lepas, saya ke Pasar Malam Bandar Baru Bangi. Saya tak ingat seksyen berapa. Cuma jalan nak ke Bangi Club House. Jikalau saya ke rumah adik tengah, saya mesti singgah pasar kat situ. Macam-macam ada. Dah jemu dengan pasar malam Paya Jaras.

Terpandang banner Old Time Sengkuang. Ada sengkuang calit yang dah dikomersialkan. Siapa pernah makan? Zaman kanak-kanak saya memang popular sengkuang calit ni. Zaman dulu satu keping tu 20 sen jek. Sekarang ni sekeping RM2.00.

Stall Old Time Sengkuang yang kiut jek 🙂
Cara-cara sediakan Sengkuang Calit
Yum..yum…sedia untuk di ngap (*__*)

19 thoughts on “Sengkuang Calit Old Time”

  1. As-Salam. Menarik paparan entri ni. Dan boleh jadi antara entri dicari. Cuma, SEO tak ditekankan dalam entri ni. Mungkin akan lebih dapat trafik jika gambar tu dinamakan sesuai dengan tajuk. Dari image.jpg jadi sengkuang-calit.jpg ke. PAstu guna YOAST SEO untuk plugin blog ini, in Sha Allah, entri akan dapat perhatian enjin carian.

    Rugi informasi seperti ini tidak dimanfaatkan sepenuhnya. Tentu ramai nak tahu pasal sengkuang calit. Sedapppp tu …..
    hasrulhassan recently posted..Bapak KetamMy Profile

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge