Lunch at Orchid Rooms, The Colonial Cafe, The Majestic Hotel

Kan saya dah kata….

Alhamdulillah. Rezeki makan sekali lagi untuk Oktober. Kali ini masih di Hotel Majestic, Kuala Lumpur. Cuma kali ini kami lunch di The Colonial Cafe pulak memandangkan Restoran Contango sudah penuh. Tak dapatlah merasai hidangan buffet. Kali ini cara hidangan secara alakad pulak.

Orchid Room at The Majestic Hotel

Orchid Rooms, terletak di level 2 dan sangat tenang biliknya yang dihiasi dengan bunga orkid yang bermacam-macam warna. Berangan seperti dalam taman bunga jap..Tenang dan damai 🙂

orchid rooms at the majestic hotel

OMG! Mesti mak saya suka kalau dibawa makan disini…sabar ye mak…kalau ada untung banyak…insyaAllah…

orchid rooms at the majestic hotel

orchid rooms at the majestic hotel

orchid rooms at the majestic hotel

orchid rooms at the majestic hotel

Sebelum hidangan sampai, kami possing-possing dulu….

orchid rooms at the majestic hotel

Masing-masing tengah sibuk upload gambar…hehehehe…

Traditional French Onion Soup Tpped with Gruvere Cheese

Hidangan pertama yang dihidangkan (Traditional French Onion Soup Topped with Gruvere Cheese). Untuk pengetahuan, menu akan bertukar setiap hari. Untuk hari Khamis, kami dihidangkan dengan makanan Perancis

Salmon En Croute Filled with scallop and lobster mouse spinach and potatoes tarragon butter sauce

Hidangan kedua…Salmon En Croute Filled with Scallop and Lobster Mouse Spinach and Potatoes Tarragon Butter Sauce. Kemain panjang namanya tapi ciput jek kuantitinya. Walaupun perut saya kecik, memang tak cukup tapi memang sangat sedap menu ni.

Apple Crumble with Fresh Double Cream

Hidangan ketiga…Apple Crumble with Fresh Double Cream + tea/coffee Nampak memang sedap tapi saya kurang gemar sebab terlampau manis.

3 jek menu? Cukuplah…..hehehehehe…

Untuk ketiga-ketiga menu tersebut berharga RM90++….

Overall, tak berapa okey sebab nak menunggu dari satu hidangan ke hidangan yang lain memakan masa yang lama. Waitress ada sorang je yang serve kami. Punyalah slow motion buat keje. Makanan sangatlah tak menampung kelaparan perut kami.

Apapun, we enjoy it! Thanks boss 🙂

8 thoughts on “Lunch at Orchid Rooms, The Colonial Cafe, The Majestic Hotel”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge