Nasi Lemak Paling Sedap

Orang kita (Malaysia) memang terkenal dengan Nasi Lemak. Kalau nak sarapan pagi mesti cari nasi lemak sebab ianya mengeyangkan malahan mengantukkan ๐Ÿ™‚

Dihidangkan dengan sambal yang mantap, ikan bilis, timun pun dah sedap. Nak lebih sedap tambah ayam goreng atau telur mata kerbau. Perghhhhh!!!!mak mentua lalu pun tak pandang. Nasi Lemak memang makanan kegemaran aku. Tu pasal berlemak-lemak dah badan ni….

Tambahan sekarang ni musim makanย Nasi Lemakย tak kirang pagi ke petang ke malam ke…semua ikut tekak memasing…

Pilih-Pilih….Nasi Lemak Siapa Paling Sedap?

Nasi Lemak Old Town White Coffee

Nasi Lemak Paling Sedap
credit : google

 

Nasi Lemak Paling Sedap
credit : google
Nasi Lemak Bungkus
credit : google

Kadang-kadang susah nak cari sambal nasi lemak yang sedap. Kadang-kadang tu nampak macam sedap jek…macam best jek..sekali makan langsung tidak memenuhi citarasa aku. Kesedapan Nasi Lemak adalah terletak pada sambalnya. Betul tak?

Kalau di Sungai Buloh, aku paling suka ‘nasi lemak makcik lambat’ kat pasar pagi Bandar Baru Sungai Buloh. Sambal kerang dia memang vasssss!!!! walaupun servis amat slow motion ๐Ÿ™‚

Korang pulak…cer citer nasi lemak kat mana paling sedap?

Korang yang tercari-cari Nasi Lemak Paling Sedap boleh usher-usher line kat SINI ๐Ÿ™‚

p/s : diets Atkin aku masih dilautan……kalau korang still nak diet ala Atkins boleh lihat SINI.

14 thoughts on “Nasi Lemak Paling Sedap”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge