Persahabatan #1

Sepanjang hidup aku, baru 2 kali aku tukar tempat kerja. Mula-mula aku tempat kerja dulu ialah sebuah firma guaman di Wisma Yakin. Bermula dari gaji RM500. Bertahan selama 6 tahun. Kemudian, aku dapat tawaran dari salah seorang sahabat jugak di Kompleks Pertama. Sebuah firma guaman juga. Dah itu je kelayakan aku.

Aku adalah orang yang bukan jenis yang suka pergi interview. Aku takut dapat bos tak hensem. Aku takut dapat bos hensem. Aku takut dapat bos wanita. Pendek kata, aku takut untuk diinterviewlah..hehehehe…Maka bertahan sehingga kini mencecah hampir 11 tahun. Dari Kompleks Pertama kini berpindah di Menara MARA. Lebih jauh sikit dari Sogo. Itu aku suka 🙂

Ramai kawan-kawan yang satu opis aku sudah banyak kali bertukar tempat kerja. Tapi ikatan persahabatan kami tetap utuh dengan adanya jariangan sosial. Hebatkan? Siapa kata jaringan sosial banyak keburukan? Tu untuk orang yang tak pandai nak hidup.

Baru-baru ni, sahabat aku, Kak Siti melangsungkan perkahwinan anaknya yang pertama. Masa inilah nak jumpa kawan-kawan lama. Tupun ada yang tak sempat nak bergambar bersama.

10325220_10202683271701113_3140161433065889368_nMasa gi orang kahwinlah baru dapat jumpa kawan-kawan lama kan? Kak Ita yang sentiasa vounge dari dulu sampai sekarang. Dulu staff HSK dan sekarang staff ZICO.

10361062_10202683269941069_7619755942116810649_nKak Siti…x-staff HSK merangkap mak pengantin. Terima kasih sudi jemput kami 🙂

1601027_10202683268981045_908726861328588272_n

Bersama kakak kesayangan kita 🙂 Sekarang Kak Fida staff SRL. Betapa rindunya kita kat Kak Fida. Susah senang sama-sama kita harungi dedulu. Rindu jugak dengan kak tipah dan kak ziana…pstttt…ada orang kita ngendong…doa-doakan ek….

1506393_10202683271341104_1185456924048790182_n

Adik kesayangan kita, Ina. Pun dah beralih alah ke firma guaman yang lain. Dah asal usul semua kerja ngan firma guaman…tukar keje pun tetap cari firma guaman.

10177870_10202683270981095_6445773618012291174_n

Yang kiri tu tak payah diperkenalkan lagilah…tu Abang Long HSK. Yang tengah tu bekas peguam di HSK dulu, Abang Bob…sekarang dah bukak firm sendiri..

10383021_10202683270381080_1230050092995659601_nYang tengah yang comel tu,  Kak Pia. Dulu staff HSK jugak..sekarang ni dah beralih kat SRL aka business woman lagik. Pusing-pusing tak tu jugak 🙂

20140517_151323-e1400554313986Yang baju merah menyala tu bekas staff HSK aka adik aku…hehehehe. Yang baju kuning tu, Ain 🙂 Tumpang seri ibu mengandung ler kita…

10314689_10202683268541034_5401122921809043767_nAku dok kendonglah anak Kak Fida ni ke hulu ke hilir. Geramnya tengok budak kecik ni. Teringin nak baby tapi takde rezeki lagi.

1231074_10202683267981020_2520515437200230080_nGabungan persahabatan selamanya 🙂 Really miss you babei…..*hugs*

9 thoughts on “Persahabatan #1”

  1. wah besttt nyewww ..tu la kak pidah ada wazup pic korang nih..winduuu kat korang sumee yg mmg da besttt..bila la dpt nak jumpe ramei2 camni

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge