Vitagen Healthy Digestion Walk 2014

Assalamualaikum. Lama tidak bersidang disini. Al maklumlah…kesihatan tidak mengizinkan.

Ahad lepas, aku dan keluarga kecilku menyertai Vitagen Healthy Digestion Walk 2014 yang diadakan di Tasik Taman Jaya, Petaling Jaya. Berdepan dengan Amcorp Mall.

Keluarga aku memang suka minum susu berkultur #vitagen. Jenama lain tak berapa suka. Tapi dalam banyak-banyak perisa, aku paling suka apple & anggur. Qayyum pulak sukakan susu (yang kaler putih tu). Babah dan Balqis…semua bedal. Sekarang ni ada #vitagen kolagen gitew….boleh minum untuk tambah kolagen πŸ™‚

Kali pertama, aku sekeluarga menyertai program riadah yang sihat lah sangat ni…ngeeee….Setakat berjalan-jalan anak tu masih gagahlah aku. Kalau lari-lari kencang tu memang tak dapatlah.

Seawal 6.30 pagi, kami bertolak dari rumah untuk ke sana. Tak sangka boleh sesat plak. Sorry awak…salah information.

20140622_075233Kalau nak bawak anak-anak beriadah, elok sangat join aktivitiΒ Vitagen Healthy Digestion Walk 2014Β nie….bukan apa…takat jalan-jalan anak…budak-budak tak penat sangat.

20140622_075510Keluarga kecik aku πŸ™‚

20140622_080537Cik Peguam dan Cik P.A HSK yang join sekali. Cik Peguam lagi sorang terpaksa cancel last minit.

20140622_082617Sambil jalan-jalan anak, kita #selfie dulu ek. Tak beranilah nak selfie atas air tasik tu…heehehe…

Anda hanya jalan keliling Tasik Taman Jaya seround je…mudahkan? Itu memang aku suka sebab senang. Tak payah nak lari sangat. Sejam jalan kaki pun dah boleh bakar kalori yang terkumpul berbulan-bulan tu…

20140622_083923Habis jalan…#selfie lagik.

Selain berjalan-jalan anak, banyak lagi aktiviti yang disediakan oleh pihak #vitagenwalk. Aku anak beranak try semua aktiviti selagi boleh.

10487207_10202926702906741_3657757997154133523_n 10501870_10202926702386728_457679476034503368_n

Dah dilarang jangan sepak bola guna kaki kanan…tapi tak didengarnya. Kadang-kadang kesian gak kat Qayyum..tak dapat bermain bola yang diminati secara proper. Takpelah dik…demi kesihatan kakimu…Mama terpaksa tegas…

10492557_10202926705026794_1786887007016696768_n 10341616_10202926703826764_1513211246243154167_nPunyalah senang aktiviti #vitagenwalk ni…susun-susun…pastu dapat hadah bowl plastik. Kumpul sampai dapat 4 πŸ™‚

10452467_10202926364178273_3862235612838379568_nPort paling best adalah water station πŸ™‚ boleh collect air vitagen + air kotak banyak-banyak πŸ™‚ Dekat 10 kali dok ulang alik kumpul air free….hehehehehe….

20140622_094457Segalanya kena beratur panjang. Nak collect 2nd goodies bag selepas tamat jalan-jalan anak pun kena beratur panjang.

20140622_095402

πŸ™ huhuhuhu…takde ong ini nombor. Sebenarnya tiada hadiah untuk peserta-peserta yang joinΒ Vitagen Healthy Digestion Walk 2014.Β Cuma penganjur menyediakan lucky draw je. Nombor gua memang tahun ni takde ong……20140622_100007Sessi collect goodies bag. Memang untunglah sebab kami join 4 beranak. Satu goodies bag…dapat 2 barrel air vitagen + 6 air kotak + 2 yogurt + beg x 4 πŸ™‚

20140622_10001920140622_100054Terus masukkan air vitagen dalam beg free πŸ™‚

20140622_100108

Laki aku bab susun menyusun memang dia terror πŸ™‚IMG-20140622-WA0007Hasil goodies bag yang kami dapat. Stok sebulan seminggu minum berkultur untuk kami sekeluarga. Akak memang suka bab free2 ni…ngeee….

20140622_083827InsyaAllah…jika diizinkan…tahun depan masuk lagi. Kalau takat berjalan-jalan anak ni…memang aku larat tapi kalau berlari-lari kencang….huhuhuhuhu….capekkkkkk πŸ™‚

Anyway, Happy Birthday yang ke 37 tahun buat #Vitagen. Kalau boleh, janganlah jual mahal-mahal sangat vitagen tu πŸ™‚

3 thoughts on “Vitagen Healthy Digestion Walk 2014”

  1. Suka vitagen? Nak murah?? Sy agen home delivery vitagen. Penghantaran percuma jika order byk. Sekitat KL dan berdekatan kg.baru. hubungi 012-9518535

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge