Kurma Memang Laku Di Bulan Ramadhan

Dah 6 Ramadhan kan…cepatnya masa berlalu. Dan aku macam biasa…kalau bulan posa mesti agak terkesan untuk mengupdate entri baru. Ngeee….

Firma tempat aku bekerja memang setiap tahun akan bersedekah kuih raya @ buah tamar/kurma untuk klien-klien. Jadi….kami sebagai pekerja…menggembeling tenaga untuk menjayakan misi bersedekah ini.

Kurma Ramadhan

Sebahagian staff HSK turun padang. Memang setiap tahun, firma kami akan membeli pukal dari pemborong dan staff2 lah yang akan mengisi kurma-kurma tersebut dalam bekas.

10430821_793883903957845_5045335489618524115_nSampai bersila akak terkesan tau 🙂

10474627_793884030624499_9104262418981018604_nSambil packing sambil possing…

10458711_793884083957827_7782045938439430942_nSebahagian kurma yang siap diisi di dalam kotak dan ready nak bagi klien.

10462560_10202946576203561_3555280590781648180_nHari kedua….menyiapkan lebih kurang 1000 kotak kurma…

10489795_813709221974853_8346135484329978000_nHari ke 3…still packing kurma…

Alhamdulillah…selesai semuanya. Pada klien HSK…bersabar ek untuk menerima buah tangan dari kami.

Doa-doakan agar firma tempat aku mencari rezeki ini akan lebih maju di masa akan datang.

p/s : tangan akak ni dah mula gatal-gatal. nak dapat duit rayo agaknya…hehehehehe…

9 thoughts on “Kurma Memang Laku Di Bulan Ramadhan”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge