Bila sahabat lama bertemu…

Hari Raya tinggal beberapa je lagi. Sedihnya nak meninggalkan saat-saat gembira ni.

Aku memang tak pernah buat open house bila Hari Raya. Ada beberapa faktor sebenarnya. Kalau ada yang terasa hati tetiba tengok eh!eh! ada insan-insan datang umah aku tapi korang takde plak dipelawa dek aku kan…maafkan aku ye. Aku jenis on call. Korang hallo-hallo 2-3 hari sebelum datang, aku get ready sediakan apa yang patut kat korang. Untuk makluman, aku adalah orang nomad. Hari bekerja kat umah mak aku..bila weekend baru aku pulang ke rumahku. Mana insan-insan yang faham situasi aku, dorang akan hallo-hallo aku dulu. Mana yang tak faham-faham tulah yang selalu tanya…oh…buat open house tak ajak gua ponggg…..Next time, lu orang hallo-hallo gua dulu…gua akan get ready jek….

Tahun nie sejak ada group whatsapp2 kelas kami dulu…kami rancang nak buat baraan dari rumah ke rumah. Rumah pertama yang kami serbu ialah rumah Azim. Azim adalah sahabat baik aku dari sekolah tadika sampai sekarang.

20140809_143608

Nilah kawan-kawan aku yang pernah sekelas dari form 1 hingga form 5 kat Sekolah Menengah Bukit Gading dulu. Mostly, group whatsapp kami ni lebih kepada form 4 dan form 5.

20140809_143515Yang ni baru sebahagian je….bila jumpa semua giler-giler macam zaman sekolah dulu.

IMG-20140818-WA0002Kemudian baraan kami diteruskan ke kawasan Saujana Utama pulak. Ada 4 sekawan yang tinggal kat sana. Bermula dari rumah Salina.

IMG-20140818-WA0001Kami bersarapan pagi dirumah Salina…kami dihidangkan roti jala.  20140817_114624Kemudiaan baraan ke rumah Fita pulak di Bukit Saujana. Nilah geng-geng giler remaja satu ketika dahulu 🙂

Dari kiri : Alin Marlini, Mona, Lily, Kak Saliah, Fita & Adha

20140817_123120gegurls yang pernah meletop satu ketika dahulu…kekekeke…

dari kiri : Nora, Mona, Alin, Fita, Isma, Salina, Kak Saliah & Adha

IMG-20140817-WA0011Lama tak jumpa, sambil makan nasi kerabu sambil gosip 🙂 terima kasih tukang snap gambar ek….aku tau sapa punya keje ni…

20140817_123258Budak-budak kelas yang lelaki yang berdua tu jelah yang sporting join. Yang lain koje….Fita hidangkan kami nasi kerabu dan laksam. Ya! ampun…sedap giler sebab memang feveret aku…

20140817_130624Kemudian, baraan diteruskan ke rumah Lily. Kami dihidangan nasi hujan panas yang awesome.

20140817_125030

IMG-20140817-WA0019Lepas ni rumah den pulak. Aku terpaksa gerak awal sebab member-member ni nak makan cekodok tepunglah pulak. Rumah aku menu high tea.

20140817_141112Baru sebahagian ni yang datang….

20140817_141124Teringat-ingat nasi kerabu ko Fita…..

20140817_141430Jemput makan cekodok yang dibuat penuh kasih sayang 🙂

20140817_150504Kawan sejak dalam perut 🙂 Alhamdulillah…

20140817_142637Terima kasih korang sebab sudi datang rumah kami….tahun depan kita buat baraan ke Kundang pulak ek…

1 thought on “Bila sahabat lama bertemu…”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge