Bila IB Clans bertemu Syawal

Kali ni giliran rumah aku pulak kena serbu oleh IB Clans. Bukan open house tapi makan-makan raya khas buat IB Clans.

Aku tak masak gempak-gempak pun. Sekadar rendang, nasi impit, tauhu sumbat, kek, lengkong dan buah-buahan (ni semua aku yang masak). Laki aku sediakan mee kari saujana plak…kena bagitau sapa yang masak sebab dorang selalu ingat laki aku je yang masak…menciiii tauu….

20140816_165631Nilah orang kuat merangkap bibik aku bila masa kecemasan…hehehehe….tanpa mereka lemahlah aku…huhuhuhu….kamsamida…nanti belanjer pi Korea ek…

IMG_560307351233086Cicit IB Clans πŸ™‚ 2 budak comel yang lasak….

1932224_10203380039600494_450318385943286034_nCucu IB Clans. 3 kupu-kupu. Lahir di tahun yang sama 1987. Dua sudah berkahwin…tinggal kumbang nan seorang.

IMG_557362906258636

Cicit IB Clans. 3 rama-rama. Lahir tahun yang sama 2014 πŸ™‚ Semoga membesar bagaikan johan ye sayang…

IMG-20140817-WA0032Amik berkat pegang perut orang muncit…hehehehe..

IMG_560313721768083 (1)Wefie lagik sampai lebam ek..macam nilah bila kupu-kupu dan rama-rama bertemu…

IMG_560360893562075

10561818_10203380056160908_6117646237733944270_nAnak-anak buah yang semakin besar dari makcik-makcik. Sekejap je masa berlalu kan…

10383880_10203380037840450_2391987865558005823_nAku ingat gegurls je yang berminat possing-possing manje kat tangga ni..rupernya ada gak boboi yang suka possing kat tangga. Praktis pra-wedding ke is πŸ™‚

IMG_560368919424780 (1)Kalau tak berwefie beramai-ramai mesti tak sah. Thank you kupu-kupu dan rama-rama πŸ™‚

IMG_5603787954460787 beradik. Anak-anak arwah Ibrahim Lembut dan Bibah Lembang. Alhamdulillah masih sihat

IMG_560406362842006Sebahagian cucu IB Clans.

IMG_560330630840265 (1)Sebahagian juga cicit IB Clans. Anak bujang aku jangan carilah…memang payah nak bergambar tapiiiiii……………….

10469453_10203380038480466_6697317392063029394_nDengan acik Is dia nak pulak berselfie….

IMG_560283277544240Masa untuk duit raya!!!tengok tu…yang bosar-bosar pun sibuk q nak duit raya…ngeeee….Selalunya aku akan peruntukkan duit raya untuk bawah 18 tahun. Tapi kalau ada rezeki lebih…aku akan bagi pada makcik-makcik dan sepupu yang masih belajar (untuk sedaro jek)…

IMG_557333405291720Made In Vietnam…hehehehehe….terima kasih tidak terhingga buat suamiku yang tersayang, Rashidan…kerana dialah yang bertungkus lumus basuh pinggan, kemas, sapu dan segalanya lah.

Terima kasih pada rakan taulan dan saudara mara yang sudi beraya di rumah saya. Next raya korang hallo-hallo je…tak payahlah nak tunggu aku open-open house sangat…

Salam Aidilfitri. Maaf Zahir & Batin πŸ™‚

Photo by : Β Click Click Photography Studio

Β 

4 thoughts on “Bila IB Clans bertemu Syawal”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge