Wedding Anak Dato’ Shahrizat Ab Jalil

Ini kisah Ahad lepas. Wedding anak big bos Pak Rashid. Pak Rashid ni kerja kat ‘lawyer firm ‘gak macam bini dia…kerani cabuk jerr….Big bos company dia Dato’ Shahrizat. Sekarang ni opis tu adik Dato’ yang incharges….

IMG_20140907_124451

Baru 2 kali aku pakai lace prada ni. Tudung by Made By Hessa. Terus jatuh cinta shawl dorang. Selesa dan kena ngan muka aku. Tolonglah jual lagi 🙂

Mulanya aku malas nak pi wedding dorang…aku seganlah…mana penah aku pi attend wedding anak dato’-dato’ ni…Aku asik terfikir kot-kot ada protokol kang..salam kaut nak kena bagi berapa ribu ek? Hadiah nak kena bagi peti ais ke? Tapi Pak Rashid kata pi jelah…bila lagi nak pi umah Dato’ Ijat kan…..mentang-mentang dia dah pernah gi….

Nasib baik pergi ngan geng opis Pak Rashid. Taklah aku malu sangat…akukan pemalu tahap gaban kalau tak kenal nie….

Wedding ni buat kat umah Dato’ Shahrizat. Mungkin untuk orang-orang kebanyakkan je kot. Resepsi dorang dah buat kat hotel ritu. Sampai je depan rumah Dato’ Shahrizat, memang ada member-member opis Pak Rashid menunggu. So, takdelah malu sangat. Semua tengok orang-orang biasa jek. Lagilah kurang malu. Rasa macam pergi umah kenduri sedara sendiri plak…

Lepas makan, Pak Rashid ajak masuk umah Dato’ Shahrizat. Dia kan pernah pegi…memanglah muka tak malu. Masa nak masuk tu…aku was-was…nak kena bukak kasut ke? Pak Rashid plak menonong je masuk…tak bukak kasut pun…aku tengok-tengok gak kat bawah depan pintu takde kasut pun…..alih-alih…member opis Pak Rashid dok jengok sambil tunjuk kaki….ooooo…takyah bukak kasut rupernye….hahahahahaha….jakun aku…dah macam filem Hindustan plak bila masuk rumah pakai kasut. Dahlah banyak anak-anak mami dalam rumah Dato’ Shahrizat. Keturunan dia gamaknya. Semuanya cantik-cantik. Giler bersih muka anak-anak orang kaya ni…terutama muka anak menantu Dato’ Shahrizat.

20140907_143432Masa ni memang dok tercari-cari Dato’ Shahrizat…rupa-rupanya tengah menyambut kedatangan tetamu VIP. Aku tak kenal sapa ntah tapi bila cousin aku kat Sabah kata tu macam Datuk Musa Aman (tak tau gelaran panjang beliau), Menteri Sabah ek….huhuhuhuhu…sungguh ku tak tahu….

20140907_143408Akak terkesan kan….haruslah interpreme. Sipi-sipi pun jadilah….Wanita cantik yang Dato’ Shahrizat tengah pegang tanganya tu adalah menantunya. Cantik giler kot. Aku sampai nganga mulut tengok dia. Dan diapun tak teragak-agak senyum kat aku bila aku asyik ralat tengok dia. Cantik sangat weiiii….kulit tulus mulus….Aku apa lagi…..terus men’goggle’ lah siapakah gerangan wanita cantik itu. Rupanya orang Kazahkstan. Patutlah cun melecun.

20140907_144035Pak Rashid dengan PA Dato’ Shahrizat. Comel pulak aku tengok Pak Rashid nie…bluekkkk…

20140907_143218Meja makan beradap untuk VIP kat dalam rumah. Pestime akak terkesan tengok camni…selalu meja makan beradap kat luar kan…..

20140907_142836Yang ni kat bahagian luar rumah jugak…khas untuk kaum keluarga kot….

2014-09-07 15.10.39Pengantin lelaki, En. Izmir dan pasangannya. Memang tinggi sungguh dorang ni. Terasa comel pulak kami. Ngeee 🙂 En. Izmir merangkap manager kat opis Pak Rashid. Memang Pak Rashid kata, En. Izmir nie sangat humble orangnya. Tak sombong…macam mak dia kot 🙂

2014-09-07 18.36.51Kawan opis Pak Rashid & Pengantin…

20140907_142516Pelamin dorang simple giler but gorjes 🙂

2014-09-07 18.39.15Tumpang selfie (*_*)

20140907_142657Nak pulak anak bujang ni bergambar ngan mama 🙂

2014-09-07 18.40.12

Pengantin lama 🙂

20140907_142337

Pantang nampak cermin #wefie20140907_142429Selamat Pengantin baru dari kami buat En. Izmir dan isteri. Semoga kekal hingga hujung nyawa. Semoga diberkati selalu. Semoga dikurniakan anak-anak yang soleh dan solehah. Amin.

13 thoughts on “Wedding Anak Dato’ Shahrizat Ab Jalil”

  1. Assalamualikum Lin

    Im back.. Wah pergi wedding orang kaya kaya.. Lin.. Sapa boleh tolong upgrade blog buat macam Lin punya. nak yang murah jer. Ha. ha. ha

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge