Makanan Maghribi di Les Oliviers

Restoran Les Oliviers terletak di Tingkat 1, Maju Junction. Restoran Les Oliviers menyediakan makanan arab seperti Nasi Mandy Lamb, Nasi Mandy Chicken, Nasi Lamb Tajine, Kebab Brochette dan macam-macam lagi makanan arab.

Ya!Ampun….memang aku teruja masuk pestime Restoran Les Oliviers. Dekorasinya juga amat tenang dan santai serta menarik. 

20141009_124854Maju Junction ni sebelah opis aku jek….jalan 10 langkah dah sampai. Sebelum ni kami tak tahu pulak ada restoran nasi arab kat area sini….

20141009_124911

20141009_125007

20141009_135535Memang penuh sentiasa Restoran Les Oliviers nie….nasib baik dah buat reservation semalam.

20141009_131555

Fillet of Fish style Maghribi…..fuhhhh….terangkat….siap ada selit cili padi gitew….

IMG_20141009_131837Set Nasi Mandy Chicken pilihan aku….tapikan…bukan habis pun….lepas ni kalau nak makan nasi-nasi arab ni kena share berdua. Aku memang tak larat nak habiskan…banyak kot portion dia…..

20141009_131803Sup ni ada setnya….tapi tak ingat set apa ntah….boleh tahan jugak sup ni tapi ada daun busuk tu aku malas makan…tak suka

20141009_133926

Baktava. Pestime makan jugak…Rasanya? Macam puff campur kacang-kacang dan manis…..

20141009_133710

Caramel ni akak suka…sedap sangat……

IMG-20141009-WA0023

Masing-masing kusyuk makan…..Semua makanan di sini menggunakan minyak Zaitun. So, jangan risau pasal kolestrol….

IMG-20141009-WA0026

Tengok brader hujung tu…dialah Raja Selfie opis kami 🙂

IMG-20141009-WA002120141009_125904

IMG-20141009-WA0024Terima kasih pada Nisa sebab sudi belanja kami satu department. Semoga dimurahkan rezeki dan dipercepatkan jodoh. Amin

Overall, aku suka makanan di Restoran Les Oliviers. Kena ngan anak tekak aku tapi rugi gak belanje aku sebab aku makan tak banyak…

2 thoughts on “Makanan Maghribi di Les Oliviers”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge