Nasi Arab di Restoran Marakesh, Kampung Baru

Malam Deepavali ritu kami bawak semua family pi dinner sambil celebrate birthday Abah kat Restoran Marakesh, Kampung Baru, Kuala Lumpur. Saja je bawak mak abah makan nasi arab plak. Tempat tu adalah pilihan adik-adik aku. Nasib baik tak jem nak merempuh KL….tapi hujan je sepanjang malam….

20141022_203120Restoran Marakesh beralamat di Jalan Raja Uda, Kampung Baru, 50300 Kuala Lumpur.ย Rupanya sepanjang jalan tu ada banyak kedai Pak Arab….pilih je ikut hati…

20141022_190741

Masa kami datang tu…hujan lebat selebatnya. Sampai payung aku pun kena rembat….

Dekorasi Restoran Marakesh ni agak menarik tapi bila waktu malam lagi-lagi waktu hujan banyak nyamuk kot….Semua pekerja di Restoran Marakesh ni adalah orang Arab. Rata-rata tak pandai cakap Melayu. Alaa…korang tunjuk je apa yang korang nak makan dalam menu dorang. Pak Arab ni mesti faham punya…..

20141022_194551Nasi Mandy Chicken. Rasanya so-so je. Aku lebih sukakan Mandy Chicken di Hadramawt dan Les Oliviers ๐Ÿ™‚

20141022_194559

Pizza pun ado…..

IMG_20141022_194928

Kami tak order banyak sangat pun menu…sharing is caring ๐Ÿ™‚ Overall tentang makanan di Restoran Marakesh ni bukan selera aku. Harga memang berpatutan cuma kurang rasa.

20141022_193809

Teh Arab

1656116_296276917245913_5694373607779521251_n

Birthday boy for October ๐Ÿ™‚

10494861_296273597246245_1884338367577370534_n

Selamat Hari Jadi Abah tersayang (20.10.2014) dan Selamat Hari Jadi buat adik iparku Yuz (28.10.2014)

IMG_20141022_201609

Hadiah buat abah dari kami semua..

IMG_20141022_201642

Sayang ketat-ketat mak dan abah…..Sapa-sapa yang buat mak dan abah aku susah tu akan terima balasan setimpalnya kelak….

IMG_20141022_201750

Smartphone buat Abah ๐Ÿ™‚ Ntah reti ke idak tu….huhuhuhu…ramai cucu menanti nak dapat free dari atuk tu….hehehehe…

20141022_194822

Hero kita ni memang susah nak amik gambar. Ada je gelagat dia tau…dah nak sunat pun perangai macam darjah 1…..

20141022_194006

2 budak bushuk….

20141022_194052

My Bank ๐Ÿ™‚ย 

20141022_192842

Keluarga bahagia kami ๐Ÿ™‚ Walaupun pelbagai dugaan datang menimpa, kami masih bisa tersenyum. Walau dilanda fitnah dunia, kami bisa berdiri tanpa rasa kalah. Walau dihina duniawi, kami bisa rasa aman sekali menikmati kehidupan tanpa sekelumit rasa sengsara, rasa sedih….Ingat wahai sahabat….dunia ini sementara…berbahagialah selagi boleh bahagia. Jika hari ini kau tersenyum puas dengan kemeranaan kami, nescaya….satu hari kami akan rasa sedih dengan kemeranaan yang kau alami…..Jangan buat macam-macam sama kami….ingat tu….

IMG_20141022_194159

Terima kasih Abah dan Mak…sehingga ke hari ini Abah dan Mak selalu ada dengan kami walau susah walau senang walau apa jua keadaan kami. Terima kasih Abah sebab membesarkan kami dengan penuh kasih sayang selama ini. Kakak dan adik-adik akan sentiasa membuat Abah dan Mak rasa bahagia selagi nyawa dikandung badan.

26 thoughts on “Nasi Arab di Restoran Marakesh, Kampung Baru”

  1. Pintu gerbang memang gempak. Bila sudah rasa masakan arab yang original ketika trip ke Dubai dan Lebanon. Bila balik Malaysia tidak rasa yang sama dengan original kecuali di sediakan chef arab. ๐Ÿ™‚
    akubiomed recently posted..Dream Trip to MacauMy Profile

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge