Majlis Berkhatan Firhan Qayyum (Part 2)

 

Maaflah….entri aku pasal Majlis Berkhatan Firhan Qayyum tergantung begitu jek….tak menyempat nak siapkan entri vaganza sebab sibuk ngan adik ipar nak kahwin & Family Day ofis aku…..

Okey! Jom sambung baca…..
IMG_20141116_104831

Inilah menantu akakkk……hehehehehe…comel tak? Damia Adriana namanya. Anak sepupu aku ni. Memang dia gedik suka jadi pengantin. Sebelum kenduri…asyik tanya…bila nak kahwin ngan abg Qayyum jek…

IMG-20141116-WA0019

Ini semua wedding planner punya plan. Majlis menepung tawar bagaiii…..suka anak bujang aku tu…gedik je lebih….

IMG-20141116-WA0020

Al kisah habis je sessi salam menyalam…Mia bantai melalak….wakakakakakaka…lawak giler kot…atas pelamin meraung…”Mia tak nak kahwin ngan Qayyummmmm….” hancus majlis….hehehehehehe…

Aku ni risaukan Qayyum je buat hal…sekali pengantin pompuan yang meraung…kekekekekekeke…nasib baik sempat bersanding….puncanya pakcu dialah dok mengusik depan pelamin tu..langsung Mia malu langsung meraung….

Akhirnya, Qayyum yang bersanding sensorang…..sib baik Qayyum sporting pulak masa tu…

20141116_115343

Terima kasih buat BIL aku sudi taja Ice Cream Station…ย 

20141116_135847

Terima kasih jugak buat adik Moon sudi taja Sengkuang Station ๐Ÿ™‚20141116_155042

Pengantin lama ๐Ÿ™‚ Aku tembam! Ok fine……
20141116_155111

tak lama lagi…anak dara aku lebih tinggi dari mama dia….cantik tak baju akak???hehehehe…ada yang tanya beli kat mana tu? Aku beli kat Zawara je…..senang sarung je…

20141116_160321

Dengan Maklang dan sepupu yang sekali sekala je jumpa, Pira. Tak sabar nak tunggu Februari 2015…tunggu Pira plak bertunang ๐Ÿ™‚20141116_160347

Orang kuat #SaliminClans……20141116_152913

Dengan besan…hehehehehehe….Pengantin Perempuan siap dah tukar baju lagik….

IMG_20141116_124353

Sepupuku yang paling gorjes….lepas ni jaranglah kita jumpa bila Ika dah pulang ke Sabah…..20141116_135858

Pakcik kami paling gorjes…..

10425152_10204016034859978_3680023020094177295_n

Photo Booth berkonsepkan kanak-kanak tapi mak budak yang seronok…hehehehehe…20141116_152714

Lepas ni tunggu kenduri adik kecik plak……20141116_163144

Anak-anak Wak Tusan & Zainab…….20141116_134322

Masa ni memang Pengantin Perempuan tengah sentap meraung macam kena kawin paksa…Ngeh!Ngeh! Qayyum tetap steady macho. Tupun aku ni pujuk macam-macam….

Alhamdulillah. Segalanya berjalan seperti yang aku inginkan. Teringat zaman budak-budak dulu. Setiap kali lepas makcik atau pakcik kahwin, kitaorang sepupu sepapat akan main kahwin-kahwin plak….kekekekekeke…memang best zaman kanak-kanak ribena.ย 

Niat aku buat majlis begini bukan menunjuk…bukan membazir…aku cuma ingin teruskan tradisi. Mungkin ada yang anggap keterlaluan tapi pada aku…aku hanya seronok-seronok bagi budak-budak sekarang lihat tradisi sambil menjamu orang makan. Bukan nak menggedik ke menggelenya ke…just for fun. Lagipun aku ada penaja. So, aku mintak je apa yang aku mahu…dah free kan…hehehehehe….

Tajaan :-

Pelamin :ย Ratu Mahligai Eksklusif

Makeup Artist : Azie Maziah dariย Ratu Mahligai Eksklusif

Photobooth & Candy Buffet : Ratu Mahligai Eksklusif

Photo : Click Click Studio Photography

Ehsan Foto : Eika Zalikha dari ย Click Click Studio Photography

6 thoughts on “Majlis Berkhatan Firhan Qayyum (Part 2)”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge