Beli atau Buat Sendiri Biskut Raya?

Minggu ni last nak puluh buat biskut raya. Tahun ni aku rajin sikit nak buat biskut raya banding tahun lepas semua pakat beli. Haritu pi kedai LMC Bakery kat Bukit Rahman Putra pakat beli bahan-bahan nak buat biskut raya. Jumlah semua bahan-bahan ialah RM50.85 tidak termasuk butter.

Aku ingat nak buat biskut yang simple dan senang. Yang paling penting adalah biskut yang anak-anak aku suka makan sebab kalau aku buat biskut raya yang bereben bagai…dorang bukan suka makan pun. Dah membazir siapa pulak nak habiskan nanti. 


Biskut pertama aku buat ialah Biskut Samperit. Dapatlah 3 balang sederhana. Nanti aku update pasal resepi ek…

Biskut kedua ialah Biskut Tart Nenas. Sayangnya jem nenas tu jadi keras. Tak pasti kenapa sebab inti nenas tu aku pakat beli ready made je….aku memang tak puas hati. Mungkin kena repeat buat lagi…..huhuhu….

Takat hari ini, 2 jenis biskut raya je baru aku buat. Niat dihati nak buat 5 jenis. Tengok tahap kerajinan aku nanti…kalau terlebih rajin…10 jenis pun boleh buat….hehehehe…

Korang pulak dah berapa jenis buat Biskut Raya?

Menarik Tertarik >> Dapatkan Telefon Pintar PERCUMA Disini

2 thoughts on “Beli atau Buat Sendiri Biskut Raya?”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge