Cara Tanggal Sticker Road Tax Kereta

Aduhhhhh….sticker melekat pulak kat cermin kereta…..

Susahnya nak tanggalkan sticker road tax kereta di cermin kereta? Korang mesti pernah alami kan?

Selalunya kalau kereta berpanas…berhujan…memang sticker akan lekat mati kot kat cermin kereta….hodohnya kalau tinggal sisa-sisa sticker tu kan? Tak suka! Tak suka!

Jangan risau…..ada Cara Menanggalkan Sticker Road Tax Kereta korang tu….

Ya. Dengan menggunakan spray WD-40, sticker road tax kereta anda akan tertanggal dengan mudah dan kemas. Mula-mula semburkan WD-40 disekeliling sticker road tax atau sebarang sticker yang korang suka tampal di cermin kereta korang. Kemudian, perlahan-lahan tarik sticker road tax korang. Jika ada cebisan sticker atau gam sticker yang masih tertinggal, semburkan lagi spray WD-40 di bahagian sticker yang tertinggal itu. kemudian, lap perlahan-lahan sehingga hilang dengan kain. Mudah kan? Boleh lihat SINI untuk video cara menanggalkan sticker road tax kereta dengan spray WD-40.

Spray WD-40 adalah salah satu tips/cara untuk menanggalkan sticker road tax korang. Lain-lain tip/cara untuk menanggalkan ticker road tax kereta korang boleh lihat SINI.

 ➡ Baca Sini >> Makanan Malaysia Yang Patut Anda Cuba Rasa 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge