Hari-hari Hari Raya

Assalamualaikum ….

Jangan ada yang muntah hijau pulak baca kisah hari raya Akak Kembang ek … Lama dok diam je kan .. sekali kuar … panjang berjela update Akak Kembang …

Tahun nie Akak Kembang tak banyak buat/beli baju raya. Semua recyle dari baju-baju yang pakai masa kazen kawin last year. Yang sempat tempah cuma 3 helai jer …

Ramai yang tanya baju Akak Kembang ni dari MekKembang ke? Taklah … baju ni dari Akak Kembanglah … hehehehehe … kain cotton yang beli kat Ho Chi Minh 2 tahun lepas.Nak beraya ngan amoi Korea ni …

Dah banyak hari raya ni udah tak sedondon dah … hentam sajalah … memang tahun ni last minit semuanya. Bayangkan lagi shari nak raya baru pi shopping baju anak-anak. Sudahnya semua seluar jeans (Padini) untuk Qayyum tiada stok. Nangis tepi katil …. huhuhuhu … sudahnya jumpa selai kat Brand Outlet … semua Abang Kembong punya pasal …Rutin setiap tahun mesti beraya rumah BFF (Lily) dengan family aku. Sebenarnya tak sabar nak tengok rumah BFF yang baru di renovate. Memang cantik & awesome. Nangis lagi bawah ketiak Abang Kembong …

Terima kasih buat BFF ku Lily. Setiap tahun mesti datang 2 kali beraya … hehehehe …

Beraya rumah kakak sepupu (Kak Maria) … kebetulan anak-anak fruity ngan cucu baru sampai dari Perak.

Dorang pulak beraya rumah Abah aku …Raya ke 5. Jom sambung raya … 

Beraya rumah Makngah pulak. Makngah terselit pulak … hehehehe …

Anak-anak perempuan Abah. Abah nampak gelap sebab dah lama tak makan Qu Puteh … hehehehehe … Beraya rumah baru Kaklong & Abanglong kawasan. Aku memang suka betul tengok rumah baru ni … hehehee…amik aura …

Yang nipun keluaran Akak Kembang ek … kain 2 tahun lepas jugak …

Sekian, laporan Hari-Hari Hari Raya dari Akak Kembang 🙂

6 thoughts on “Hari-hari Hari Raya”

  1. nyampah la akak kembang nie! manjang cantik tak penah tak cantik..kekekeke…. 😉

    selamat hari raya akak gojes cantik comel!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge