Travelog : Melaka Lagi – The Straits Hotel & Suites Melaka

sambungan dari Melaka (Part 1)

Lepas habis budak-budak ni berendam di Swiss Garden Hotel & Residences Melaka, kami nak beralih hotel pulak. Saja nak test hotel lain pulak … hehehehe …

Sebenarnya, aku tak tau pulak yang Swiss Garden (Hotel) Melaka (yang aku duduk tu residences) ni ada bath tub. Kalau aku tau tak payah beralih-alih hotel … Aku memang awalnya nak cari hotel ada bathtub sebab kakak Balqis nak berendam dalam bathtub dengan sabun Lush yang aku masa pi Jepun tahun lepas. Punyalah lama aku peram sabun dalam peti ais … hehehehe …

Tepat jam 12 tengahari kami check out dari Swiss Garden Hotel & Residences Melaka. Sebelum check in hotel seterusnya, kami singgah makan kat kedai Asam Pedas Kak Ton 🙂

Makanan ini berharga RM68.20 untuk 6 orang

Budak paling senang nak bagi makan. Nasi putih je … dia dah puas hati … hehehe …

Nasib baik orang demam dah boleh makan …

Kafe Asam Pedas Zaiton. Terletak kat jalan menuju Bandar Hilir.

Habis makan kami terus menuju ke hotel seterusnya iaitu The Straits Hotel & Suites Melaka. Aku booking terus dari hotel sebab murah sikit dari agoda masa tu. Semalam berharga RM242.00 termasuk sarapan pagi untuk 2 orang.

Ruang lobi hotel …

Sebelum tu korang parking kereta dulu di Novotel Hotel. Novotel Hotel dan The Straits Hotel & Suites bersebelahan dan berkongsi parkir kereta. Parking adalah percuma cuma setiap kali orang nak keluar kena tunjuk kad parking di kaunter hotel.

Ok. Tak sabar nak masuk bilik hotel. Kami dapat tingkat 21. Kolam mandi di tingkat 23 … hehehehehe …

Jom ….

Tadaaaaa …. besarnya bilik jenis Premier Suites ni … bawak semua family akupun muat sangat. Tapi kena bawak totolah …

Ada meja makan. Nampak selesa sangat.

Ada mini kitchen lagi tapi lauk paukku sudah habis nak masak acaner … huhuhu … dan macam kat rumah plak rasanya …

Sofa merah kemain cantik. Rasa nak bawak balik jer …

Bagi keluarga kecil aku memang sesuai sangat bilik ni. Cuma kena bawak tilam tambahan jelah …

Ada meja solek terpanjang … hehehehe …

Paling best The Straits Hotel & Suites ni adalah plug yang banyak. Sana sini ada plug sampai dalam almari baju ni pun ada 2 plug tau. Tak payah nak berebut-rebut nak caj tepon nanti.

Budak sepet tu punya excited sampai semua baju dia kuarkan dari beg dan masukkan dalam drawer almari tu … kekekeke … sebelah kanan tulah ada bathtub 🙂

Toileteries lengkap. Best!

Yeyyyyy …. khas buat kakak Balqis …

Memasing tak sabar menyambung mandi lagi … jom tengok kolam mandi di The Straits Hotel & Suites ….

Infinity pool ini terletak di tingkat 23. So, lepas ni kalau nak menginap di The Straits Hotel & Suites Melaka, boleh request bilik tingkat 21 @ 22 sebab senang nak pi kolam mandi … hehehehe …
Cuma …. kolam mandi ni tak berapa sesuai untuk kanak-kanak bawah 6 tahun. Kena pakai pelampung. Kolam ni agak dalam buat kanak-kanak.

Silau plak …

Cubaan Abang Kembong menyihatkan diri. Malam tu terus demam balik … hehehehe …

Ok! bai … sambung lagi ek ….

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge