Kad Pengenalan Firhan Qayyum

Psttt!!! anak bujang hakak dah ada kad pengenalan. Dari start masuk darjah 6 lagi dia dah asyik tanya bila nak buat kad pengenalan. Nasiblah dik … sapa suruh keluar bulan 12 …

Akak buat i.c Qayyum dua hari lepas hari jadi Qayyum. Buat kat Plaza Masalam. Akak ni ada masalah sikit bila nak buat i.c ke pasport ke … benda-benda yang melibatkan isi borang ni memang selalu lupa … huhuhu …

Lepas ambil nombor giliran, korang kena isi borang permohonan kad pengenalan. Jangan lupa bawak sijil kelahiran anak korang.

Contoh bagaimana nak isi borang permohonan Borang Kad Pengenalan Firhan Qayyum. Kalau tak reti jugak, kat papan board ada dilampirkan contoh isi borang permohonan.

Yang ni bahagian belakang Borang Permohonan Kad Pengenalan.

Pastu korang tunggulah sampai nombor dipanggil dengan sabar ye. Tapi tak lama pun menunggu. Sejam dua jam nombor korang naiklah … hehehe.

Standby ….

Dalam masa 2 jam kad pengenalan boleh di collect. Tak payah nak datang 2-3 kali. Bagus betul Jabatan Pendaftaran sekarang ni. Hakak bagi 5 bintang 🙂

Lepas 2 jam boleh, boleh collect kad pengenalan korang kat kaunter 15 & 16. Jangan lupa ambil nombor giliran plak. Dan masukkan borang sementara kad pengenalan dalam box bersebelahan kaunter 15 & 16. Kemudian tunggu angka giliran korang dipanggil. Yang ni memang tak lama. Sekejap je …

Tadaaaaa …. akhirnya Firhan Qayyum dah ada kad pengenalan. Bukan boleh nikah pun lagi … hehehehe …

Macam tak percaya jer adik dah nak masuk 13 tahun. Macam baru semalam je Mama lahirkan adik. Membesarkan sebagai anak yang soleh dan boleh berbakti pada keluarga. Mama sayangggg adik.